RING OSS - 031-311 32 52

Helikopter Göteborg

RING OSS - 031-311 32 52

Helikopterlicens

Hos oss kan du ta helikopterkörkort i Göteborg

Vill du gå en helikopterutbildning? HeliAir Academy är öppen för alla som vill lära sig flyga helikopter i Göteborg. Vi genomför skolning och utfärdar helikopterlicens i Västerårs för alla som vill lära sig flyga helikopter för nöjes skull eller för att ta betalt. 

Kontakta oss när du vill ta helikopterlicens och helikoptercertifikat – samt flyga helikopter i Göteborg!

Ta helikoptercertifikat

HeliAir Academy är vår utbildningsorganisation för den som önskar ta helikopterlicens. Utbildningen finns i Västerås och kan endast tas här. Då HeliAir Sweden flyger varje år över 7.000 timmars helikopterflyg på uppdrag av olika kunder över hela Sverige har vi på HeliAir Academy rätt förutsättningar för att ge dig utbildning som helikopterpilot. 

När du har tagit helikopterlicens och vill flyga helikopter i Göteborg för nöjes skull, vänner och bekanta, krävs det även att du tar ett PPL(H) helikoptercertifikat. För att ta det certifikatet behöver du gå en praktisk och teoretisk utbildning.

Under utbildningens gång får du lära dig att flyga säkert med en helikopter i Göteborg och klara av de olika situationer som du som privatflygare kan hamna i. När du har gått klart utbildningen får du sedan göra ett flygprov. Provet godkänns av en kontrollant som har Transportstyrelsens auktorisation. Vi hjälper dig att klara av provet.

Ta CPL(H) certifikat för helikopterjobb

Om det är så att du vill arbeta kommersiellt som helikopterpilot krävs ett CPL(H) helikoptercertifikat. Arbetet som helikopterpilot är roligt, varierande och utmanande. Du kan flyga helikopter i Göteborg för företagsevent eller göra bruksflygningar.

För att kunna påbörja utbildningen som leder till detta certifikat krävs det att du har helikoptercertifikat ICAO Annex 1 och har flugit 155 helikoptertimmar. Du bör även ha språkbehörighet i engelska, nivå 4 för att klara av den teoretiska delen av utbildningen.