RING OSS - 031-311 32 52

Helikopter Göteborg

RING OSS - 031-311 32 52

Helikopterlicens

Hos oss kan du ta helikopterkörkort i Göteborg

Vill du ta en helikopterlicens för att flyga helikopter i Göteborg eller helikoptercertifikat? Då ordnar vi det åt dig. Anlitar du oss för att ta ett helikopterlicens i Göteborg har vi all utrustning som krävs för att kunna ta både helikopterlicens och helikoptercertifikat i Göteborg. HeliAir Academy är öppen för alla som vill lära sig flyga helikopter. 

Ta helikoptercertifikat i Göteborg

HeliAir Academy är vår utbildningsorganisation för den som önskar ta helikopterlicens för helikopter och är öppen för alla som vill lära sig flyga helikopter i Göteborg. Då HeliAir Sweden flyger varje år över 7.000 timmars helikopterflyg på uppdrag av olika kunder över hela Sverige har vi på HeliAir Academy rätt förutsättningar för att ge dig utbildning som helikopteroperatör. 

När du har tagit helikopterlicens och vill flyga helikopter för nöjes skull, vänner och bekanta, krävs det även att du tar ett PPL(H) helikoptercertifikat. För att ta det certifikatet behöver du gå en praktisk och teoretisk utbildning.

Under utbildningens gång får du lära dig att flyga säkert med en helikopter i Göteborgoch klara av de olika situationer som du som privatflygare kan hamna i. När du har gått klart utbildningen får du sedan göra ett flygprov med en helikopter i Göteborg. Provet godkännas av en kontrollant som har Transportstyrelsens auktorisation. Vi hjälper dig att klara av provet.

Ta CPL(H) certifikat för helikopterjobb

Om det är så att du vill arbeta kommersiellt som helikopterförare krävs ett CPL(H) helikoptercertifikat. Arbetet som helikopterförare är roligt, varierande och utmanande. Du kan flyga helikopter i Göteborg för företagsevent eller göra bruksflygningar.

För att kunna påbörja utbildningen som leder till detta certifikat krävs det att du har helikoptercertifikat ICAO Annex 1 och har flugit 155 helikoptertimmar. Du bör även ha språkbehörighet i engelska, nivå 4 för att klara av den teoretiska delen av utbildningen.

Kontakta oss när du vill ta helikopterlicens och helikoptercertifikat – samt flyga helikopter i Göteborg!